mandag den 7. maj 2018

Jonna Balle fra Havdrup har haft strikkepinde i hænderne så længe hun kan huske.
”Jeg har altid strikket og traskede hen til en garnbutik med mine lommepenge som barn. Mit første garnnøgle gav mig en rigtig lykkefølelse,” fortæller Jonna Balle.

Hendes unikke mønstre i vævestrik har været udstillet på en kunstudstilling og er bl.a.
eftertragtet på sociale medier.

”Jeg ved alle kan strikke det, jeg gør. Da jeg selv startede, forstod jeg intet af
en strikkeopskrift. Men jeg blev grebet af tanken om at selv at lave en trøje. Nok
fordi jeg på mange måder er drevet af selv at kunne bestemme. Jeg havde så mange tanker og ville gerne omsætte dem til smukke mønstre og vel at mærke mønstre, som alle kan strikke,” fortæller Jonna Balle.

Jonna Balle – en kunstner med strikkepinde på Solrød Bibliotek

Det er altid en fornøjelse at holde foredrag om Jonnas trøjer.
Se en lille film fra arrangementet her…

”For mig er det en form for meditation. Jeg finder ro, når jeg strikker. Og det tror jeg også andre vil opleve.”

For Jonna Balle er der ingen tvivl om, hvad motivationen er:

Jonna Balle, der er 72 år, er uddannet socialpædagog. Hendes mange år med strikketøjet har nu også resulteret i, at hun, i samarbejde med sin søn Thomas Balle, har udgivet en smuk bog, hvori også indgår mange af hendes opskrifter på vævestrik.

Mandag den 7. marts kl.19-21 er der mulighed for at møde Jonna Balle på Solrød Bibliotek, idet hun denne aften fortæller om sine mange år med strikkepinde og mønstre på vævestrik. Deltagelse er gratis men man skal tilmelde sig på bibliotekets hjemmeside.

Med venlig hilsen
Flemming Deichmann
Kunstgruppen ved Solrød Bibliotek

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.